Skip to main content
  • Mijn profiel
FitnessFitnessoefeningen

Ken je deze fitness bloopers?

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen op je sociale media: fitness bloopers! Er blijven altijd fitnessleken bestaan die niet helemaal begrijpen hoe alle sportschoolapparatuur werkt. Fietsen met een activity tracker om wordt doorgaans nog wel correct ontcijferd in Nederland, maar daar houdt het ook wel bij op. Natuurlijk begrijpen we het als je voor de eerste keer een sportschool binnenwandelt, je niet meteen alles in één keer goed kunt uitvoeren. Desondanks zetten wij grote vraagtekens bij het originele gebruik van sommige sporters. Benieuwd naar een aantal veelgemaakte fitness bloopers? Lees mee!

Je nek trainen doe je zo

Voor deze fitness blooper mag er absoluut een prijs uitgereikt worden. Je kent de Lying Leg Curl vast wel vanuit je eigen sportschool. Je ligt plat op je buik, pakt de handvaten stevig vast en klemt je benen tussen het bed en de gewichtsrollen. Nu is het de bedoeling dat je jouw voeten richting je billen beweegt en op deze manier je hamstrings traint.

Normaal gesproken liggen je voeten onder de gewichtsrol. Bij deze blooper ging het er iets anders aan toe: het hoofd was geplaatst onder de rol, de handen waren uitgestrekt tot aan de grond en de voeten lagen al rustend op het hoofdkussentje. En toen werd het hoofd voorzichtig omhoog getild. Geen aanrader!

Roeiapparaat in een creatief jasje

Ook het roeiapparaat kennen we allemaal. Zeer effectief voor een cardio work-out, tenminste, als je het toestel op de goede manier gebruikt. De fitnessgebruiker in kwestie stak het roeiapparaat in een creatief jasje en plaatste zijn hoofd op de zitschijf en zijn voeten andersom in de voetenhouders. Bijzonder!

Het is natuurlijk niet helemaal hoe het hoort, maar zeker wel een creatieve manier om je buikspieren te trainen. In plaats van je hoofd op de zitschijf te leggen, plaats je jouw handen erop, zodat je lichaam zich in een plankpositie bevindt. Het is vervolgens wel aan te raden om dit enkel te proberen als je thuis een roeiapparaat hebt en je in je sportoutfit rustig kan experimenteren. Dat betekent dus ook: je smartphone met Huawei Y7 hoesje aan de kant leggen. Als je opgewassen bent tegen vreemde blikken in de sportschool, mag je het daar uiteraard ook proberen

Dynamische squats

Fitness Bloopers 2
Je billen en hamstrings train je onder andere met squats. De doorsnee persoon zou dit op een stabiele ondergrond doen of, voor gevorderden, op een trampoline of halve skippybal. Maar er zijn ook fitness gebruikers die ontzettend graag een nieuwe dimensie toevoegen aan het standaard squatten.

Je kent het apparaat vast wel, waarbij je zowel abductor als adductor oefeningen kunt uitvoeren. Het apparaat is voorzien van twee plateaus waar je je voeten op plaatst, terwijl je de gewichtskussens tussen je benen naar binnen of buiten duwt. De blooper die op dit apparaat begaan is, is de squat. Men plaatst de voeten achterstevoren op de plateaus, zodat de hielen naar de gewichten wijzen. De benen worden geklemd tussen de gewichtskussens terwijl je in de squat positie staat. Ja.. zo kan het ook!

Welke fitnessblooper heb jij wel eens in jouw sportschool gezien? Met je Happy Plug oordopjes blijven hangen in je crosstrainer of wel eens van de hardloopband afgevallen? Laat het weten!

Bron foto’s: pixabay.com

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp