Skip to main content
  • Mijn profiel
AccessoiresYoga

Welke yogamat past bij jou en ligt fijn?

Een yogasessie wordt een stuk aangenamer als je de oefeningen op de juiste yogamat doet. Nu is ‘de juiste yogamat’ niet voor iedereen en voor iedere vorm van yoga natuurlijk hetzelfde. Yogamatten zijn er in allerlei soorten, afmetingen, kleuren en maten. Je let bij het kiezen van een goede mat voor jouw type yoga natuurlijk op een aantal algemene eigenschappen, maar ook op dingen die voor jou en voor de yogavorm die je beoefent speciaal van belang zijn.

Dingen waar je op kunt letten zijn veiligheid, milieu, prijs/kwaliteit, materiaal, dikte, gewicht, afmeting enzovoort. Neem als je een yogamat gaat kopen ook zeker het soort yoga dat je doet mee in je afwegingen. Bij een aantal webshops kun je het type yoga selecteren, bijvoorbeeld: Bikram, pilates, Yin Yoga of Pilates.

We zetten een aantal matten op een rijtje van onder andere de merken Gaiam, Jade en Lululemon. Kijk mee en oordeel zelf welke eventueel bij jou past.

1. Lululemon The Mat

yogamat 2
Een dikke comfortabele, stabiele mat. Ideaal als je graag wat extra comfort onder prettig vindt, maar wel goed contact met de grond wilt houden. Goede grip/antislip en door de gladde toplaag heel geschikt als je veel transpireert. Aan beide kanten te gebruiken.
Dikte: ca. 5 mm. Van polyurethaan, rubber en latex. Afmeting: 180 x 66 cm.
– ruikt wel sterk naar rubber.

2. Manduka PRO yoga-/pilatesmat

yogamat 3
Manduka, de populaire mat die gegarandeerd een levenlang meegaat: deze comfortabele, zachte en dikke (6 mm!) yogamat is niet stuk te krijgen. Het gladde oppervlak is gemakkelijk schoon te maken en voorkomt dat de mat vocht en vuil absorbeert. Antislip aan de achterkant. Synthetisch materiaal, milieuvriendelijk en latexvrij. In twee maten (180 en 210 cm).
– wel redelijk zwaar.

3. Liforme yogamat

yogamat 4
Een comfortabele en stevige yogamat met een zacht en glad oppervlak met ijzersterke grip. Wegglijden is uitgesloten en de lijnen op de mat zijn verrassend handig! Deze extra lange en brede mat is een echte aanrader voor yogi in hart en nieren. Milieuvriendelijk, gemaakt van natuurrubber. Dikte: 4.2 cm. Afmeting: 68×185 cm.
– prijzig, zwaar

4. Kharma Khare Hybrid Bliss

yogamat 5
Deze veelzijdige twee-in-één yogamat is meteen gebruiksklaar en je hebt geen handdoek nodig. Biedt de steun die je zoekt en de grip die je nodig hebt bij je yogasessie. Het grootste deel (4 mm) is gemaakt van 100% gerecyclede autobanden, de andere kant is een 1 mm dikke laag van natuurrubber. Dikte: 5 mm. Milieuvriendelijk, pvc-vrij. Afmeting: ca 62×183 cm.
– zeer veelzijdig, biedt goede ondersteuning en stabiliteit.

5. Jade Travel Yogamat

yogamat 6
Natuurrubber kwaliteitsmat die je makkelijk overal mee naartoe neemt. De opgeruwde textuur zorgt voor een uistekende grip, ook als te transpireert. Slijtvast, veerkrachtig en slechts 3 mm dik: makkelijk op te rollen. Vrij van pvc. Afmeting: 188 x 61 cm.
– voelt wat ruwer aan (maar dit zorgt wel voor de uitstekende grip)

6. Love Generation Yogamat Lotus

yogamat 7
Een fijne, wat dikkere én mooie yogamat waarop je zacht ligt. Dit kan heel prettig zijn, bijvoorbeeld bij Yin Yoga. Het matje isoleert goed en heeft een goede grip die steeds beter wordt bij vaker gebruiken. Makkelijk oprolbaar en lichtgewicht. Met fraaie zilverkleurige lotusprint. Inclusief handig draagkoord. Van pvc. Afmeting: 183 x 61 cm.
– kan in de was, maar print kan vervagen

Bron foto’s: yogini.com / poleasang.com / manduka.com / liforme.com / honeycolony.com / yogabycandace.com / superyoga.com

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp