Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerFitness GadgetsFitness trackerSmartwatchWearables

LG Smart Watch Sport: echt zo sportief?

By 5 maart 2017februari 18th, 2021No Comments

Als je als sporter hoge eisen stelt aan je sportgear is deze LG Smart Watch Sport een gadget, die je zeker cool gaat vinden en veel zult gebruiken. Deze flinke jongen is overal te gebruiken, ook zonder je telefoon. Sterker nog: je gebruikt ‘m als je telefoon!

Wat is het?

LG Smart Watch Sport 1
De LG Smart Watch Sport is een veelzijdige high-end smartwatch die volledig draait op Android Wear 2.0 en is uitgerust met een Snapdragon Wear 2100 chipset. Het horloge is zonder telefoon te gebruiken. Hij functioneert dus volledig zelfstandig dankzij LTE.

Hoe werkt ‘ie?

LG Smart Watch Sport 3
Met een opslagcapaciteit van 4 GB en een werkgeheugen van 768 MB heb je een prima en super veelzijdig ‘computertje’ aan je pols, dat lekker snel functioneert. De ruime display is overzichtelijk en met de draaiknop aan de zijkant scroll je gemakkelijk door de menu’s en apps.

Het ideale van deze smartwatch van LG is dat je ‘m ook zonder telefoon kunt gebruiken. Het horloge is uitgerust met eigen verbindingen: GPS, 4G LTE en NFC. Het horloge kan wat hebben en is stof- en waterproof met IP-68 rating. Je hoeft je voor je horloge dus niet in te houden …

De solide rubber polsband is voorgebogen, dat moet je wel prettig vinden. Jammer genoeg kun je deze niet verwisselen voor een band die misschien meer naar je eigen smaak en draagcomfort is.
Via Google Fit kun je een activity tracker inschakelen om je activiteiten te monitoren, al zijn de functies minder uitgebreid dan bijvoorbeeld bij de Samsung of Apple watch. Maar een en ander loopt wel soepeltjes.

De accu is een verhoudingsgewijs best groot exemplaar met 43-mAh. Onder de diverse sensoren vind je onder meer een gyroscoop, een lichtmeter voor buiten, een hartslagmeter, een barometer en een versnellingsmeter. Je kunt op het horloge direct je favoriete apps downloaden, al werken nog niet alle Android Wear 2.0 apps zonder telefoon.

Voor wie is de LG Smart Watch Sport?

LG Smart Watch Sport 5
De LG Smart Watch Sport is ideaal is voor hardlopers. Geen omslachtig gedoe meer met je je telefoon in een jaszak of draagband met je meedragen. Je hebt met dit horloge gewoon GPS en 4G aan boord. Uiteraard is dit klokje ook een fantastische aanwinst voor iedereen die van coole gadgets houdt en graag met weinig bagage veel mogelijkheden tot zijn beschikking heeft.

Wat is er bijzonder aan?

LG Smart Watch Sport 2
Als gezegd, als een van de weinige in zijn klasse functioneert de LG Smart Watch Sport volledig zelfstandig als telefoon. Dat is voor sporters natuurlijk ideaal, omdat je je telefoon niet meer mee hoeft te slepen tijdens je run.

Voor- en nadelen

Nadelen:
• relatief grote accu
• niet alle AW 2.0 apps draaien nog zonder telefoon
• sporters vinden ‘m misschien wat aan de grote kant

Voordelen:
• zonder telefoon te gebruiken
• direct apps downloaden

Conclusie

Een uitgebreide en veelzijdige high-end smartwatch die door zijn formaat zeker niet onopgemerkt zal blijven. Dit kan voor sommigen een reden zijn om niet te kiezen voor dit type horloge, maar voor anderen misschien juist weer wel.
Je hebt je telefoon in principe niet meer nodig, want dit klokje heeft zelf eigenlijk alles aan boord. Dat is vooral voor (buiten)sporters natuurlijk een grote plus.
Hopelijk zijn wel binnenkort alle Android Wear 2.0 apps geschikt zijn voor dit horloge, zodat ie ook echt compleet de functie van je telefoon kan overnemen.

Bron foto’s: lg.com / wareable.com / androidcentral.com / theverge.com

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp