Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerFitness trackerWearables

Lumo Run een slimme sportbroek voor vrouwen als mannen

By 3 april 2016februari 18th, 2021No Comments

De Lumo Run is wellicht een uitkomst voor de beginnende of gevorderde hardloper. We hebben slimme horloges, schoenen, weegschalen, drinkbekers gezien en gereviewed. Nu is er ook een slimme sportbroek.

Wanneer jij een loop gaat instellen, kun je eenvoudig jouw afstand, tempo en hartslag met een app, armband of hardlopen horloge bijhouden. Maar hoe zit het met het bijhouden van hoe jouw lichaam eigenlijk beweegt?

Slimme sportbroek

Lumo Run

Dat kan nu met de Lumo Run. Deze sportbroek maakt gebruik van sensoren om de bewegingen van je heupen en je bekken te meten om jou een beter inzicht te geven hoe jij loopt. Ze zijn afkomstig uit hetzelfde bedrijf van de Lumo Lift, een wearable dat de beweging en de positie van je bovenlichaam en de wervelkolom detecteert. Lumo nam een aantal van dezelfde sensor technologieën van de Lumo Lift en bracht het naar de Lumo Run. Aangezien door veel hardlopen blessures en kwalen kunnen beginnen in je heupen, richt de onderneming zijn aandacht daarop.

Sensor Lumo Run

De shorts komen in een losse stijl voor mannen en strakke capri voor vrouwen. Lumo Run maakt gebruik van een accelerometer en gyroscoop ingebouwd in een kleine sensor, die zit in de achterkant van de tailleband. De sensor houdt je cadans, opveren/sprong, stoppen, bekkenrotatie, passen en grondcontact bij elke stap bij.

Als je rent maakt Lumo Run gebruik van de gegevens van de sensor om jou live audio coaching via de bijbehorende iOS-app (Android komt later) te geven om jouw loopvorm aan te passen voor betere prestaties en blessurepreventie. Als jij liever niet met jouw telefoon hardloopt, kun jij de gegevens van de sensor na het hardlopen synchroniseren en krijg je betere inzicht hoe jij je de volgende keer kunt verbeteren tijdens het hardlopen.

Real-time coaching

Lumo Run

De Lumo Run app fungeert als een coach, waarop je grafieken van jouw prestaties na elke run kunt zien. Wanneer je een nieuwe workout instelt, geeft de app jou doelstellingen om aan verschillende aspecten van jouw loopvorm te werken, met aanwijzingen over hoe jij dit kan doen. Het kan ook de afstand van het hardlopen bijhouden en laat zien hoe jij je tijdens elk segment van jouw training beweegt.

Zowel de korte broek en de sensor zijn wasbaar in de machine. Beiden zijn gemaakt om jaren mee te gaan. De sensor springt uit de korte broek als het opgeladen moet worden. Lumo werkt aan een batterij dat het maximaal 1 maand moet volhouden zonder tussentijds te worden opgeladen.

Prijs

Lumo Run shorts zijn verkrijgbaar voor 149 dollar voor het mannenmodel en 169 dollar voor het vrouwenmodel.

Conclusie

Dat is misschien een hoge prijs voor het dragen van shorts, maar je betaalt meer voor de sensor en coaching. Terwijl het een investering is aan de voorkant, kan de korte broek van onschatbare waarde zijn om je te helpen met jouw correcte loopvorm of blessures te voorkomen.

(bron foto’s: lumobodytech.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp