Dat kwark een goede bron van eiwitten is, is ons allen wel bekend. Het is makkelijk verkrijgbaar in de supermarkten en een eenvoudig voedingsmiddel. Je kan het als ontbijt of tussendoortje nuttigen en de bereidingstijd is minimaal. Het is relatief goedkoop in vergelijking met andere eiwitrijke producten. Maar weet jij wel in welke de meeste eiwitten zitten?
Wij hebben 4 soorten op een rijtje voor jou gezet:
1. Kwark van het huismerk Albert Heijn
- 9 gram eiwitten per 100 gram
2. Magere kwark van Zaanse hoeve
- 8,5 gram eiwitten per 100 gram
3. Franse magere kwark van het huismerk Albert Heijn
- 8,5 gram eiwitten per 100 gram
4. Senoble kwark
- 7,5 gram eiwitten per 100 gram
Vind je de kwark zo rechtstreeks uit de verpakking toch niet zo lekker, dan hebben wij hieronder een makkelijk recept met ingrediënten erin om het op een gezonde manier lekkerder te maken of in ieder geval makkelijker te nuttigen.
Bereidingstijd
• Ongeveer 3 minuten
Boodschappenlijst
• (Magere) Kwark
• Kokosrasp (grof of fijn)
• Bakje aardbei of een andere fruit naar keuze
• 1 hele banaan
• Muesli of andere topping (notenmix) naar keuze
Ingrediënten voor een bakje kwark
• +/- 150 gram
• 2 a 3 eetlepels kokosrasp
• 3 stukjes aardbeien of andere fruit
• 1/2 banaan in reepjes gesneden
• Handjevol muesli of notenmix
Bereiding
• Pak een kommetje en schep de kwark in het bakje.
• Voeg 2 a 3 theelepels kokosrasp toe en roer de kokosrasp er doorheen.
• Snij de halve banaan in kleine reepjes en voeg deze toe.
• Pak 3 aardbeien en spoel deze af onder de koude kraan en laat het water uitlekken.
• Serveer met 3 aardbeien of een ander stuk fruit naar keuze, garneer met wat muesli of notenmix.
Bon appetit!
Bron foto: campina.nl