Skip to main content
  • Mijn profiel
Activity trackerFitness BandUnder ArmourWearables

Under Armour Band: onderdeel van UA Healthbox!

De Under Armour Band is de herboren versie van de HTC Grip en het eerst draagbare apparaat van de Amerikaanse sportgigant Under Armour.

Wat de Under Armour Band speciaal maakt, is dat het deel uitmaakt van een nieuwe Under Armour HealthBox platform, dat een hartslagmeter borstband, een slimme weegschaal en een paar slimme loopschoenen omvat. Het idee is dat alle producten elkaar aanvullen en jij jouw gegevens kan inzien in de Under Armour Record app. Het levert zo een meer gedetailleerd inzicht in jouw gezondheid.

Design

Under Armour Band

De Under Armour Band heeft een eenvoudige, onschuldige charme. Het is de Grip geëvolueerd, maar er zijn een aantal duidelijke veranderingen hier. Sommige goed, sommige niet zo goed. De sluiting is nu eenvouding, omdat Under Armour en HTC besloten om de Nike Fuelband-stijl van opladen en sluiting in één in de prullenbak te gooien.

De gladde afwerking van de band is ook weg, vervangen door een aantrekkelijke getextureerde afwerking die meer in overeenstemming is met rivaliserende fitness trackers. Het is waterbestendig tot twee meter, maar vóórdat jij als fanatieke zwemmer opgewonden raakt, zullen we jou waarschuwen dat de UA Band niet is ontworpen om gebruikt te worden in het zwembad.

Er is een duidelijke knipoog naar de vereniging van de twee bedrijven met de HTC logo op de gesp en de rode knop Under Armour die ervoor zorgt dat het scherm aan en uit gaat. De band is comfortabel en zit ook veilig.

De Band heeft een 1,3-inch touchscreen display. Dit scherm lijkt als een splinter op de band. Het wordt opgegeten door de massieve ring eromheen, waardoor het een klein scherm is om naar te kijken.

Under Armour Band app

Under Armour Band

De Under Armour Record app is het meest opvallende van de Band. Het is beschikbaar op Android en iOS en er zijn veel apps van derden en device supports.

Het idee is dat alle gegevens kunnen worden gedeeld tussen verschillende applicaties met de Record app als het centrum.

Dag-tot-dag gebruik is ook vrij eenvoudig. In het hart is een grote cirkel onderverdeeld in vier kwadranten. Deze vertegenwoordigen activiteit, voeding, fitness en slaap: de hoekstenen van een gezond leven volgens Under Armour. De afdeling voeding wordt gevoed door MyFitnessPal waardoor jij een eenvoudiger overzicht hebt van jouw calorieverbruik of als je de app MyFitnessPal download een nauwkeuriger beeld over jouw calorie inname.

Tracking

Under Armour Band

In termen van 24/7 activiteiten bijhouden dekt de Under Armour Band grotendeels de basis. Het zal stappen tellen en meten van de afstand, maar er is geen hoogtemeter. Slaap monitoring kan automatisch, zodra je dit hebt ingeschakeld in de app en de tracking is accelerometer gebaseerd.

Er is een optische hartslagmeter hier, maar het is gericht op het meten van de hartslag in rust om te helpen bij een meer volledig overzicht van je dagelijkse gezondheid.

De hartslagmeter is niet gebouwd voor een hoge intensiteit training en dit is een grote reden waarom Under Armour ook een hartslagmeter borstband lanceerde, voor degenen die hun hartslag echt willen bijhouiden.

In de fitness-modus kun je loop sessies, fiets sessies, gymnastiektrainingen en lange wandelingen bijhouden. Er is geen GPS ingebouwd in de band. In plaats daarvan vertrouwt de band op de accelerometer om afstand te meten, maar je kunt ervoor kiezen om de GPS van je telefoon te gebruiken om jouw routes te volgen.

Als je alleen de band gaat gebruiken voor basis activiteiten meting, dan is het prima. Maar als het gaat om hardcore sportschool sessies of hardlopen, is het gewoon nog niet uitgerust voor dat.

Levensduur batterij

De batterij van de Under Armour heeft duur van maximaal vijf dagen, maar dat is afhankelijk van een hele reeks van dingen. Als je de helderheid van het scherm op maximaal hebt staan of alle meldingen wilt ontvangen, zal de batterijduur veel korter zijn.

Prijs

De band kost €199,- waardoor het duurdere aankoop is dan de Fitbit Charge HR en de Jawbone UP4 .

Plus punten

  • Comfortabele en veilige pasvorm
  • Accurate stap en slaap meting
  • Gelikte app

Verbeter punten

  • Gemiddeld scherm
  • Onjuiste afstand meting

(Bron foto’s: uderarmour.com)

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp