Skip to main content
  • Mijn profiel
FitnessKrachttraining

Welk gewicht dumbbells is het beste voor vrouwen?

Wil jij graag afvallen? Of ben jij van plan fitter te worden? Dan speelt krachttraining een grote rol in het behalen van al je doelen. Daarbij maakt het niet uit wat voor krachttraining je precies beoefent; bij allemaal gebruik je dumbbells. Het gewicht van dumbbells voor vrouwen speelt daarbij een grote rol in hoe succesvol je training is. Weet jij echter nog niet welk gewicht dumbbells het beste voor je is? Voor elk persoon verschilt dit, maar je komt op deze pagina erachter hoe jij jouw beste gewicht dumbbells vindt.

Waar begin je?

Het eerste waar je rekening mee moet houden voor het juiste gewicht dumbbells voor vrouwen, is het niveau. Hoe minder ervaring je hebt of minder sportief je bent, des te lager het gewicht van de dumbbells moet zijn. Andersom geldt dat je voor een zwaarder gewicht dumbbells kunt kiezen wanneer je al vaak sport en sterk bent. Voor gevorderden zijn dumbbells van 10 kilo perfect, terwijl voor nieuwelingen dumbbells tussen de 2-4 kilo aan te raden zijn.

Wat voor oefeningen wil je doen?

Ook speelt het mee wat voor oefeningen je precies wilt doen. Sommige van je spieren zijn namelijk sterker dan anderen. Daardoor verschilt het gewicht dumbbells voor vrouwen per spiergroep waar je op wilt trainen. Dit maakt het lastig om het juiste gewicht altijd goed te bepalen. Daarom is het in dit soort gevallen slimmer om een verstelbare dumbbell gebruik te maken. Dit soort dumbbells pas je makkelijk aan op de oefening die je wilt gaan doen. Voor beenoefeningen en rugoefeningen gebruik je dumbbells van 10 kilo, terwijl voor armoefeningen 4 kilo gemiddeld het beste is.

Hoeveel herhalingen zijn in je routine?

Verder is het ook belangrijk om te weten dat het aantal herhalingen van de oefeningen die je doet effect heeft op hoeveel gewicht de dumbbells voor vrouwen moeten zijn. Des te meer herhalingen je uitvoert, des te lager het gewicht. Anders kun je namelijk nooit de oefening afmaken met het aantal herhalingen dat je voor ogen hebt of gebruik je niet de juiste methode om de oefening te voltooien. Wanneer je dus maar vijf herhalingen hebt kun je gerust voor een zware kettlebell kiezen, terwijl bij twaalf herhalingen een lichter gewicht een beter idee is. Zo weet je zeker dat je het juiste gewicht hebt gevonden voor al jouw workouts.

Haal nu het perfecte gewicht dumbbells voor vrouwen

Met deze informatie vind je nu veel makkelijker het ideale gewicht dumbbells voor vrouwen. Neem daarbij zeker een kijkje in het assortiment van Fitnessgeeks. Wat je ideale gewicht dumbbells ook is; bij ons vind je deze gegarandeerd. Daardoor ben je binnen mum van tijd flik wat kilo’s kwijtgeraakt en heb je een fitter lichaam gekregen. Bestel nu om een vrouw van actie te zijn!

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp