Skip to main content
  • Mijn profiel
Overig

Wélke sport doe jij?

By 6 augustus 2017februari 18th, 2021No Comments

De een is wat fanatieker dan de ander, maar over het algemeen kunnen we zeggen dat iedereen het wel eens doet: sport of sporten! Omdat je graag meedoet aan wedstrijden, omdat je je energie ergens in kwijt wil, of gewoon omdat je het leuk vindt. Maar, als we aan verschillende soorten sporten denken, denken we al snel aan het standaard rijtje waarin voetbal, hockey en tennis steevast bovenaan staan. Natuurlijk is er niets mis met alle, enigszins voor de hand liggende mogelijkheden, maar er zijn zoveel meer opties! Er zijn namelijk genoeg sporten te doen in Nederland waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord, maar die zeker het proberen waard zijn. Uit deze categorie hebben we de leukste vijf verzameld en hieronder voor je op een rijtje te gezet.

Kanopolo sport

Ben jij een fan van teamsporten en kun je wel tegen een stootje? Dan is kanopolo iets voor jou! Kanopolo is in feite een mash-up van waterpolo, rugby en kanoën: je zit in een kajak en probeert samen met vier andere teamleden zoveel mogelijk punten te scoren. Omdat het er vrij heftig aan toe kan gaan tijdens een wedstrijd, ben je verplicht bepaalde bescherming te dragen, maar die kun je vaak bij een vereniging wel lenen. Je smartphone kun je het beste veilig in z’n hoesje achterlaten op de oever voordat je in een kajak stapt, want of die een potje kanopolo overleeft is maar net de vraag..

Radball

Als je voetbal en fietsen met elkaar kruist krijg je radball als resultaat. Deze sport is overgewaaid vanuit Duitsland en wordt de laatste jaren steeds populairder in Nederland. Met een aangepaste fiets en een verzwaarde bal speel je, twee tegen twee, wedstrijdjes van 7 minuten in een gymzaal. De bedoeling is om bij je tegenstander te scoren, zónder dat je de bal met handen of voeten aanraakt. Dat betekent dus voeten op de pedalen en je handen aan het stuur, om met je fiets de bal het doel in zien te krijgen.. Naast een bal en een fiets heb je voor deze sport een flinke dosis doorzettingsvermogen nodig, want er komt veel techniek en uithoudingsvermogen bij kijken.

Vinzwemmen

Pijlsnel door het water, met een staart waar de gemiddelde zeemeermin nog een puntje aan kan zuigen. Bij vinzwemmen beweeg je door het water als een dolfijn en maak je gebruik van één groot zwemvlies, in plaats van twee losse. Je kunt verschillende afstanden zwemmen, variërend van 50 tot 800 meter. Bij de langere afstanden zijn er ook vormen waarbij je zwemt met een perslucht fles. Voordat je vol enthousiasme het zwembad in plonst is het wel handig om je oordopjes, je tas of andere belangrijke spullen een veilig onderkomen te geven, je creëert namelijk onwijs hoge golven met de bewegingen die je maakt!

Lacrosse

Een stick met een netje aan het uiteinde en een bal van het formaatje tennisbal zijn de hoofdingrediënten voor een potje lacrosse. Deze teamsport is met name in Canada ontzettend populair en kan bij ons door het hele land gespeeld worden. Wat opvalt is dat er een groot verschil zit tussen de mannelijke en vrouwelijke variant: bij de mannen is het een full-contact sport, waarbij het er vaak lomp aan toe gaat (die sport armband kun je dus echt beter aflaten). Bij vrouwen is dit echter niet het geval en is lichamelijk contact verboden.

Bossaball

Voor de fanatiekelingen onder ons is BossaBall een echte aanrader. Dit spel is in feite een combinatie van voetbal, volleybal én turnen. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar in de praktijk valt dat best mee. Je speelt deze gloednieuwe sport in een team van vier of vijf mensen op een gigantisch opblaaskussen en het doel is om zo veel mogelijk punten te maken. Dit doe je op dezelfde manier als bij volleybal, alleen bij Bossaball komt er nog iets extra’s bij kijken: omdat je het speelt op een luchtkussen is het de bedoeling om de meest spectaculaire capriolen uit te halen. Haal je sleutelbos, hoesjes en losgeld dus uit je broekzak voordat je begint, want de kans dat ze het potje volledig doorstaan is niet zo groot..

Welke ‘onbekende’ sport zou jij iedereen aanraden?

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp