Skip to main content
  • Mijn profiel
AfvallenEiwittenVoeding

Wilde zomerse zalm met sinaasappel en munt

By 29 januari 2017februari 18th, 2021No Comments

Wilde zalm, ik ben zo enthousiast over dit ongelooflijk lekkere en mooie zomerse recept. Ik houd van dit recept, want het is simpel, gezond en vol met omega-3 vetzuren. Omega 3 helpen om cholesterol en ontstekingen te verminderen, tegen symptomen van depressie en een toename van jouw focus. Dus….waar wacht je nog op?

Hieronder geven wij jou de ingrediënten en de bereidingswijze ervan. Een kind kan de was doen…

Ingrediënten wilde zomerse zalm:

(Voor 2 personen)

1 pond wilde zalm
1 hele sinaasappel
1/2 witte ui
1 gele courgette
1 EETLEPEL grasgevoerd boter
8-10 muntblaadjes
scheutje witte wijn (optioneel)
2 eetlepels water
zout en peper naar smaak

Wilde zomerse zalm 2

Bereidingswijze:

– Verhit gietijzeren pan met gras gevoederde boter.

– Hak de ui en bak de uitjes glazig in de pan.

– Snijd courgette en voeg toe aan de pan. Bak 1-2 minuten.

– Leg de zalm op de pan met de huid naar beneden.

– Snijd de sinaasappel in 4 stukken en knijp sap in de pan. Leg stukjes sinaasappel in de pan ook.

– Giet 2 eetlepels water in de pan samen met een scheutje witte wijn.

– Dek af en kook op hoog vuur voor 5-7 minuten.

– Zalm is klaar als het lichtroze is gekleurd. Strooi gehakte munt over de top en voeg zout en peper naar smaak toe.

– Serveer met een salade en/of geroosterde groenten.

Geniet er maar lekker van en eet smakelijk!

Close Menu
Stuur ons een WhatsApp